Waarom een kwaliteitssysteem

Een kwaliteitssysteem opzetten is voor iedere ondernemer zinvol en men zou er veel waarde aan moeten hechten. In de praktijk beginnen ondernemers er vaak niet aan omdat het te moeilijk is of omdat het te veel geld en tijd zou kosten. Echter hebben ondernemers bijna alle benodigde kennis al in hun hoofd zitten. Het is voor mij persoonlijk de uitdaging om ons kwaliteitssysteem zó op te zetten dat de fietsenmaker op de hoek, bij het zien van onze website, zin krijgt om er ook aan te beginnen.

Wij hebben er voor gekozen om een bepaald cijfer (belang) toe te kennen aan elke stakeholder. Dit is geen formule maar deze cijfers zijn zo bepaald door het management. Wij als Schwartzmans bv hechten dus het meeste belang aan een goede relatie met onze medewerkers en daarna komen direct onze A+B-klanten (die betalen immers onze salarissen). Iedere ondernemer kan hier zijn eigen voorkeuren naar voren laten komen.

Hopelijk krijgt u een duidelijk beeld van ons opgezette kwaliteitssysteem en de eenvoud daarvan. Mocht u vragen, opmerkingen en/of tips hebben dan zijn wij meer dan bereid om naar u te luisteren en u eventueel te helpen.

William Schwartzmans  ( William@schwartzmans.nl )